Eerste Hulp: Wie kan het verlenen, waar kun je het krijgen & Meer
Eerste Hulp: Wie kan het verlenen, waar kun je het krijgen & Meer

Eerste Hulp: Wie kan het verlenen, waar kun je het krijgen & Meer

Reanimatiepoppen

Het is een van de meest gestelde vragen. Wie kan er eerste hulp verlenen? Waar kun je eerste hulp krijgen? Dat zijn maar een paar van de vragen die je interessant zult vinden als je aan je carrière als EHBO’er begint. Daarom is eerste hulp zo belangrijk, vooral als je reanimatiepoppen nodig hebt..

We hebben het geluk dat we in een tijdperk leven waarin we op elk moment toegang hebben tot noodhulp. Maar wat als je niet zo fortuinlijk bent? Wat als u eerste hulp nodig hebt, maar de plaats waar u bent niet is uitgerust voor een noodsituatie? Vroeger moesten we nemen wat we wilden en de slechte dingen achterlaten. Zo erg is het nu ook weer niet. Maar genoeg gepraat! Laten we ter zake komen.

We weten allemaal wat eerste hulp is, maar het is vaak de verkeerde soort eerste hulp. Het is nuttig als je jezelf snijdt, of als je hechtingen nodig hebt voor een snee of een gebroken ledemaat. Voordat u de eerste hulp geeft, moet u eerst de toestand van de persoon controleren. Als ze bijvoorbeeld bewusteloos zijn, dan kun je ze geen eerste hulp geven. Geef ze reanimatie voordat je ze alleen laat. Als je toevallig plaats hebt genomen, is het goed om af en toe even te kijken of het goed met ze gaat.

Controleer de persoon nadat je de eerste hulp hebt gegeven. Als ze ademen, begin dan niet met reanimeren voordat je ze gecontroleerd hebt. Ga door met reanimeren totdat u zeker weet dat ze in orde zijn. Bij hartaanvallen en beroertes moet je wachten tot professionals helpen.

Ga niet te ver in het helpen van de persoon. Dit is omdat u uw eigen leven niet wilt riskeren om iemand anders te helpen. Hou het eenvoudig. Bij reanimatie gaat het vooral om het hart en de longen, dus probeer jezelf niet te veel in te spannen.

Het is uw beslissing. Of je nu besluit om iemand die ernstig gewond is te duwen, te trekken of te dragen, het is jouw beslissing. Niet hun beslissing. Als je iemand probeert te reanimeren, probeer hem dan 2 beademingen per minuut te geven. Dit zorgt meestal voor een shock of trauma. Als ze een hartstilstand krijgen, moet je voorzichtig zijn nadat ze gereanimeerd zijn.

Als u een Pull Away Bandage draagt, moet u zweren of schrammen schoonmaken voordat u de zwachtel gebruikt. Het kan zijn dat u het verband moet gebruiken rond een kleine snee in de huid. Probeer de wond niet open te maken, en gebruik de zwachtel als een spanningsontlasting.

Het is geweldig om te ontdekken dat je met een minimale opleiding en in je vrije tijd een leven kunt helpen redden. Dat komt omdat het uren, of zelfs dagen kan duren om alles te weten te komen wat een slachtoffer nodig kan hebben.

Het leven is als een verwonding. Training is als een baan. Je krijgt het nooit onder de knie totdat je het hebt opgelost. Houdt u alstublieft de EHBO-training in uw mouw en kijk altijd uit naar een noodgeval. Het hoeft niet je baan te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.